03 d’octubre 2006

Osmosi inversa

Avui han intentat vendre'm un equip de purificació d'aigua basat en l'osmosi inversa.

He dit que tenia pressa, cosa del tot certa, però de fet, aquests sistemes, no m'interessen gens. A mi no m'agraden els equips aquests que purifiquen l'aigua. N'hi ha de diversos tipus (osmosi inversa, filtres de carbó actiu...), però penso que l'aigua que tenim –la de l'aixeta o les embotellades– ja és prou bona i ha sofert prou tractaments de potabilització (en els casos permesos) i no li cal cap altre tractament.

Jo sóc del ram de l'aigua ;) i sempre he begut aigua de l'aixeta i, mentre en surti, seguiré bebent aigua de l'aixeta.

L'aigua de l'aixeta no és pura, i sort que no n'és, perquè l'aigua pura, és a dir H2O sense més, no és bona per a la salut. L'aigua que és bona és l'aigua potable, que és la que (sol) sortir per les aixetes d'aquest nostre país.

L'aigua bona és aquella que treu la set. Almenys això deia el Dr. Oliver Rodés ja fa molts anys, i penso que amb raó. I l'aigua que treu la set és aquella que ens restitueix les sals que el nostre cos perd (suor, llàgrimes...). Cadascú té unes necessitats de sals diferents, però tots en necessitem de sals i cadascú ha de saber quina és l'aigua que més li treu la set, o sigui que no treu cap a res preguntar-me quina és la millor aigua, perquè cadascú se l'ha de trobar :)

Algun dia us explicaré el principi en el que es basen aquests equips i perquè no m'acaben de fer el pes, però de moment ho deixo aquí.

Au, te'l dedico :P

10 comentaris:

mai9 ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Trena ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Artuditu (aR2D2) ha dit...

Home, i que n'opines de l'Osmosi Extrovertida?

A priori sembla més simpàtica que la Gay ;-)

Trena ha dit...

xDDDD

huummmm... més simpàtica l'extrovertida que la gay?? Pot ser... de totes maneres la més simpàtica, sóc jo, nop? :P

Conyes a part, un dia us explicaré més coses sobre les osmosis (inversa o no), sobre els filtres de carbó actiu i sobre si l'aigua pura condueix o no el corrent elèctric ;)

mai9 ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Trena ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
el Niño ha dit...

completament d'accord!

Xevi ha dit...

explica'ns lo de l'osmosi inversa i lo de la corrent JA!

Anònim ha dit...

L'aigua bona no és la que treu la sed. És un error. L'aigua bona és la que té on gust. L'aigua saludable, necessària, etc etc etc potser si que és la que treu la sed; però la de l'aixeta, de bona, no en té res (nurbers)

Trena ha dit...

Aixx Nurbers, tot depèn de com defineixis bona. L'aigua, si té bon gust, però no et treu la set, farà que n'hagis de beure molta i al final et farà mal la panxa. En canvi, si no té bon gust, però et fa passar la set, no n'hauràs de beure tanta, cosa que farà que no en recordis el "mal" gust.

De tota manera, no totes les aigües potables tenen perquè ser les que tu consideris bones(enentent bona aquella que té bon gust i fa passar la set), per això és important que cadascú es triï l'aigua.

No hi ha aigües millors i aigües pitjors, el que hi ha és diferents paladars i per tant el missatge és que jo mai no us podré dir quina aigua és millor. Només puc dir que jo sempre bec aigua de l'aixeta, perquè per a mi ja és prou bona ;)