29 de setembre 2006

Et toca a tu

Estava llegint aquest article de la malla i hi anava a posar un comentari, però em quedava massa llarg, o sigui que ho traspasso cap aquí.

En fi, trobo que hi ha molta campanya per unes eleccions al Parlament. No és per menystenir el Parlament, ni molt menys.

Recordo que quan jo era petita, quan es van començar a celebrar eleccions, en l'època de la transició, hi havia una cosa que anomenaven CAMPANYA ELECTORAL que durava 15 dies, just els 15 dies anteriors al dia dels comicis. Era prou divertit, hi havia tot de rètols enganxats pels carrers, amb les cares d'aquells homes seriosos que volien ser qui sap què... però eren 15 dies i després tot quedava net, si més no, als carrers...

Emperò ara, no només hi ha la CAMPANYA, també tenim la CAMPANYA INSTITUCIONAL i la PRECAMPANYA.

Penso que es podrien estalviar ambdues coses.

La primera penso que sobra, perquè la manera de fer que la població s'interessi per anar a votar és fer coses durant tota la legislatura; fer actuacions que arribin als ciutadans, que ens facin veure que aquella gent treballa per i per a nosaltres. Si ho fessin bé durant quatre anys, tant els del govern com els de l'oposició, nosaltres tindríem més clar que són persones que treballen. En canvi, es dediquen a fer teatre i a esbatussar-se dialècticament, i ens fan entrar en una mena de joc en el que mai no guanya ningú. Aleshores, quan arriba el moment de les eleccions, la INSTITUCIÓ, en aquest cas, el Govern de la Generalitat, ha de rentar la cara de la política de tota aquesta brutícia que s'han estat llençant, de manera que ens pensem que el futur serà millor. Han de fer una campanya publicitària, cosa que trobo francament fora de lloc.
I què dir del lema de la campanya institucional: Et toca a tu. Què? Què és el que em toca a mi? El que em toca és pagar la campanya aquesta per rentar la cara al govern... i suportar-la, des d'avui fins a principis de novembre!

La segona també penso que sobra. Per què li han posat nom a seguir fent el que fan sempre? Perquè durant la precampanya ho fan amb més ganes, més èmfasi i més mala llet. Però penso que tampoc cal, no? Vull dir, a què treu cap que des del mes de juliol ens estiguin dient que ells (qualsevol dels partits que us vingui al cap) fan coses pel benestar dels catalans o per tirar endavant el país, mentre que els altres (els del color contrari) no fan res, i, si fan alguna cosa només ho fan amb vistes a la fita de l'1 de novembre? És a dir, jo ho faig bé i sóc altruista; tu ets una mala persona perquè ho fas només per treure vots. Que no ho veuen que el que fan és insultar-nos? A nosaltres, als que se suposa que ens estan demanant que els votem! En insulten perquè ens tracten d'ignorants i estúpids, perquè es pensen que no tenim prou llums per veure que ells estan jugant exactament el mateix partit que els altres. Això també ho trobo absolutament fora de lloc.
També es podrien dir moltes coses sobre els lemes de les (de moment) precampanyes dels partits; que si "ara és l'hora dels catalans" del PSC, que si "més tripartit, no gràcies" (o semblant) de CIU... perquè dir les coses que faran, no, no? Millor llençar pilotes fora, així juguen a despistar-nos una mica més...

Així, podrien dedicar-se a no fer tanta renou, a fer un poc més de feina pel País, a deixar de fer tantes campanyes (publicitàries) i a esperar els quinze dies abans de les eleccions per sortir al carrer i repartir petons i abraçades, reglar bolis del partit i llençar tríptics des dels balcons... o fins i tot, posant-me nostàlgica, podrien llogar un 2CV, posar-li un megàfon al sostre i anar pels carrers de les poblacions emetent el seu missatge, però, si us plau, que deixen de campar tant lliurement, que, almenys jo, ja en començo a estar massa farta!